Tour Februari 2018

Tour Februari 2018

name itEr staat weer een nieuwe tour op het programma. De Land Cruiser Club heeft elke maand een georganiseerde activiteit. Het doel van deze activiteit is om een samen met andere leden van de club een avontuurlijke activiteit te doen met de Land Cruiser.

Waarom? Omdat de Land Cruiser een ontzettende gevarieerde auto is met een verrassend vermogen. Dit vermogen willen we gebruiken om de grenzen van de Land Cruiser te zoeken. Deze grenzen lijken verrassend ver te liggen. De Land Cruiser is een zeer goede auto voor offroad avonturen, stijl wegen, wegen met veel stenen, zandwegen, heuvels, bergweggetjes, enzovoort. Ondanks dat de Land Cruiser veel wordt gebruikt voor normale ritjes in de stad (wij noemen dit stadsritjes), is deze auto juist heel bruikbaar voor offroad toeren over zandwegen, weilanden, bergen, heuvels en dalen. Door rivieren, beekjes, sloten en meren. Er is ontzettend veel avontuur te beleven en de Land Cruiser stelt je zelden teleur.

Toch is het standaard dat er een technisch persoon meegaat met een activiteit. Dit is een lid van de club die bijzonder veel kennis heeft van de technische kant van de auto en monteur taken kan uitvoeren. Wanneer er dus iets mis is met de auto, kan deze monteur/technicus het vaak oplossen. Wanneer het serieuze problemen zijn, dienen we hulp in te schakelen. Dit komt echter zelden voor.

Het is eens voorgekomen dat we een auto diende voort te slepen door een andere auto om de auto naar een autogarage in een dorp in de buurt te slepen. De auto was niet  meer aan de praat te krijgen met ‘simpele’ technische ingrepen en een professionele automonteur met de hulpmiddelen van een autogarage was nodig.

Maandelijkse activiteit naar de Ardennen

Onze maandelijkse activiteit van februari is een bijzondere. We hebben besloten om naar de Ardennen te gaan. We verzamelen op de parkeerplaats van de McDonald’s Veldhoven, welke is gelegen aan de A2. Denk eraan de N2 te nemen op de ring van Eindhoven om de afslag naar de MacDonalds te kunnen nemen.

Vanaf Veldhoven rijden we gezamenlijk naar de Ardennen. In de Belgische Ardennen zullen we een tour doen waarbij we meerdere offroad wegen zullen nemen. Denk dus aan smalle zandwegen de heuvels op, het ontwijken van keien, door rivieren in de dalen, lange karakteristieke dorpjes en over grasvelden en weilanden. Zijn geen tankstations aan zandwege

Het is dus belangrijke, zoals bij elke activiteit, om de auto goed te controleren vóór vertrek. Zijn de veringen in orde? Is de bandenspanning ok? Is de olie bijgevuld? Denk er ook aan om extra koelvloeistof mee te nemen en een extra tank benzine. Je weet maar nooit tijdens een offroad tour. Een ding weet je wel: er zijn geen tankstation of zandwegen of in de afgelegen plekken waar ze zullen komen.

Neem dus ook voldoende water en eten mee voor gebruik. Denk aan een lunchpakket en water voor het geval dat je strand met je auto.

You Name It, het kan gebeuren. Elk lid dat meegaat dient er zelf dus rekening mee te houden en de juiste voorbereidingen te treffen. We zijn er natuurlijk om elkaar te helpen, maar individueel dien je de juiste voorbereidingen te hebben getroffen.

In maart is er weer een tour.


Comments are closed.