Tour Maart 2018

Tour Maart 2018

De activiteitencommissie heeft alvast activiteiten vooruit gepland voor de eerste helft van 2018. Veel dingen moeten namname itelijk worden gereserveerd. Vooruit plannen is daardoor noodzakelijk.

De activiteiten staan daarmee min of meer vast. Dit betekent ook dat leden zich kunnen opgeven om deel te nemen. De aanmelddata verschillen per activiteit. Dit ligt aan eventuele reserveringen die gemaakt dienen te worden en waarvoor de leden zich dienen aan te melden en te betalen.

Dit geldt overigens niet voor de activiteit in Maart. De activiteitencommissie heeft voor maart een toer gepland door de duinen en het strand bij Noordwijk. Dit is totaal wat anders dan we gewend zijn. We hebben al veel leuke activiteiten gedaan. Meestal dingen de tours door dorpen en landelijke gebieden. Soms door modderpaden, zandpaden, plassen en door weilanden. Nog nooit hebben we door duingebieden of over het strand gereden met de club.

Een nieuwe activiteit met nieuwe kansen. Ik kijk er persoonlijk enorm naar uit. De activiteit zal als volgt worden georganiseerd.

Toer naar het strand

We zullen verzamelen op de parkeerplaats van het casino van Noordwijk. In de buurt zullen we eerst een kopje koffie drinken met een stukje taart. Vervolgens zal de toer richting het strand gaan. Dit zal niet het strand van Noordwijk zijn, want met mooi weer of niet, er zullen altijd mensen zijn op het strand. Het strand is tenslotte een openbare plek. Het racen met de auto is dus niet gepast te midden van andere mensen.  We zullen dus vanaf Noordwijk richting een rustig stuk strand rijden. Hier zullen we het strand betreden met de Land Cruisers. We zullen een bepaald parcours rijden. Dit zal vooral een combinatie worden tussen handigheid en snelheid. Het strand is een uitgelezen plek om de grip op de auto te oefenen. Zand, en met name nat zand, is namelijk een lastig ondergrond om mee te rijden. Over wat rijden geeft een geheel andere vorm van ‘gladheid’, waarbij de controle over de auto wordt beïnvloed. Door het zand heb je weer een geheel andere weerstand.

Na het traject over het strand zullen we door de duinen rijden. De duinen hebben veel los zand, maar ook begroeide delen met mossen en duinplanten. Ook hier zal de grip op de ondergrond geheel anders zijn. Je zult merken dat de auto gemakkelijk kan wegglijden in het duinzand. Het is dus belangrijk om een vierwielaandrijving te hebben en om te allen tijde de snelheid te behouden. Als je stilstaan, kun je namelijk gemakkelijk in het duinzand zakken. Het zal dan lastig zijn om hier weer uit te komen.

We willen allemaal leren en we zullen allemaal de vrijheid en ruimte krijgen om te leren. Wees dus vooral niet bang om fouten te maken, maar heb plezier in de actie, de snelheid en de wisselende ondergrond. Het is een ervaring. Bovenal moeten we natuurlijk plezier hebben in het rijden en in de activiteit.

Mijn dochter heeft alvast haar outfit uitgekozen voor het strand: natuurlijk een trui van Name It met het strand en de zee erop afgebeeld.

Deze tocht ging makkelijk met een land cruiser. 


Comments are closed.